ترکیه خرید و فروش کالا و خدمات از طریق ارزهای دیجیتال را ممنوع کرد

بانک مرکزی ترکیه هرگونه پرداخت برای خرید و فروش کالا و خدمات از طریق رمزارزها در این کشور از ۱۰ اردیبهشت ماه (‌۳۰ آوریل) ممنوع کرد.

به گزارش فاواپرس، این ممنوعیت صرفا برای خرید هر گونه کالا و خدمات در نظر گرفته شده است و صاحبان کسب و کار به صورت مستقیم یا غیر مستقیم مجاز نیستند از ارزهای دیجیتالی برای پرداخت‌های خود استفاده کنند. اما خرید و فروش رمزارزها در ترکیه کماکان قانونی است.

بانک مرکزی ترکیه در شرایطی پرداخت با ارزهای دیجیتال را ممنوع می‌کند که قرار است فاز آزمایشی ارز دیجیتال ترکیه از نیمه دوم سال ۲۰۲۱ استارت بخورد. ترکیه مدت‌ها است به فکر بررسی و آزمایش پول دیجیتال ملی است و تحقیقات در این رابطه را از سال ۲۰۱۹ آغاز کرده است. دولت ترکیه در نقشه ‌راه اقتصادی سال ۲۰۱۹-۲۰۲۳، به استفاده از «ارز دیجیتال بانک مرکزی مبتنی بر بلاک‌چین» اشاره کرده است.

پس از آنکه پی‌پل اعلام کرد امکان خرید و فروش ارزهای دیجیتال توسط این پلتفرم امکان پذیر است و میلیون‌ها تاجر و بازرگان در سراسر جهان از این قابلیت استقبال کردند، همین مساله باعث بروز نگرانی‌ بانک مرکزی ترکیه شد.

با این وجود، بازرگانان و تاجران ترکیه از سال ۲۰۱۶ و به دلیل موانع موجود در صدور مجوز از پی پال، چند سال است که نمی‌توانند از امکانات این پلتفرم استفاده کنند.

نتایج جستجوهای گوگل نشان می‌دهد که جستجوی بیت کوین ظرف یک ماه گذشته ۵۰۰ درصد افزایش یافته است. ترکیه با بحران ارزی روبرو است و ارزش لیر در این کشور طی یک ماه گذشته ۱۷ درصد سقوط کرده است. از سوی دیگر به دلیل تورم بالا در این کشور، ترکیه یکی از کشورهایی است که در زمینه ارزهای دیجیتال حضور پررنگی دارد. ممنوعیت جدید در پرداخت با ارزهای دیجیتال می‌تواند نتیجه معکوسی در ترکیه داشته باشد و برعکس موج جدیدی از علاقه را در بین مردم این کشور ایجاد کند.

دی‌ ماه سال گذشته رئیس بانک مرکزی ترکیه اعلام کرد که پروژه تحقیق و توسعه ارز دیجیتال در این کشور آغاز شده است و فاز نظریه پردازی آن تکمیل شده است.

خبرهای مرتبط

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.