TSMC نمایشگرهای OLED اختصاصی اپل گلس را تولید خواهد کرد

گفته می‌شود TSMC، تأمین‌کننده‌ی پردازنده‌های اپل، در حال توسعه‌ی فناوری نمایشگر میکرو OLED پیشرفته برای استفاده در هدست واقعیت افزوده‌ی اپل گلس است.

اپل مدت‌ها است که در محصولاتش از نمایشگرهای شخص ثالث، مانند الجی و سامسونگ و ژاپن دیسپلی بهره می‌برد. دراین‌میان، بارها گزارش‌هایی مبنی‌بر علاقه‌ی اپل برای توسعه‌ی نمایشگرهای اختصاصی و بسیار پیشرفته‌ی میکرو LED منتشر شده است که نشان می‌دهد کوپرتینویی‌ها برای مستقل‌شدن در این بخش بسیار مصمم هستند. حال گویا این امر قدمی به واقعیت نزدیک‌تر شده است؛ زیرا گفته می‌شود که TSMC تأمین نمایشگرهای اختصاصی اپل برای استفاده در هدست واقعیت افزوده را برعهده دارد.

اپل‌اینسایدر به‌نقل از نشریه‌ی Nikkei و با استناد به منابع آگاه به سیاست‌های اپل، گزارشی تدوین کرده است که براساس آن، ادعا می‌شود که غول دنیای فناوری برای ارائه‌ی محتوای واقعیت افزوده و غوطه‌ورکردن مخاطب، قصد دارد وظیفه‌ی تأمین نمایشگرهای فوق‌باریک و پیشرفته‌ی میکرو OLED این محصول را به شرکت صنایع نیمه‌هادی تایوان (TSMC) محول کند. از قرار معلوم، نمایشگرهای یادشده در مرحله‌ی تولید آزمایشی قرار دارند و این می‌تواند تولید انبوه آن‌ها را برای عرضه در بازار مصرفی به چندین سال بعد موکول کند.

به‌طورکلی، برخلاف نمایشگرهای LED سنتی و ماژول‌های OLED که در محصولات الکترونیکی قابل‌حمل فعلی استفاده می‌شود، فناوری micro OLED وضوح و کارایی چشمگیر را در ابعادی جمع‌وجور نوید می‌دهد. این نوع نمایشگرها به‌جای لایه‌های شیشه‌ای، مستقیما روی ویفرها ساخته شده‌اند؛ مکانیزمی که باعث می‌شوند آن‌ها به‌طور درخورتوجهی نازک و کوچک‌تر از نمایشگرهای معمولی باشند.

به‌گفته‌ی منابع، این فناوری گزینه‌ی بسیار مناسبی برای دستگاه‌های پوشیدنی واقعت افزوده، ساعت‌های هوشمند و… است. درحال‌حاضر، کانون توجه تأمین‌کنندگان پنل به بزرگ و بزرگ‌ترکردن نمایشگرها معطوف شده است؛ اما وقتی از دستگاه‌های سبک و نازک مانند عینک AR صحبت می‌شود، به صفحه‌نمایشی بسیار کوچک نیاز خواهد بود. اپل برای توسعه‌ی این فناوری با TSMC همکاری می‌کند؛ زیرا این شرکت در کوچک‌سازی قطعات نیمه‌هادی بسیار مهارت دارد. همچنین، اپل از دانش متخصصان پنل در زمینه‌ی فناوری‌های مرتبط با نمایشگر استفاده می‌کند.

اندازه‌ی پنل‌ها در حال آزمایش کمتر از یک اینچ است که نشان‌دهنده‌ی ترکیب در سیستم موج‌بَر (Waveguides) است. موج‌بَر معمولا در عینک‌های AR به‌عنوان وسیله‌ای برای هدایت اطلاعات گرافیکی از یک منبع خروجی (نمایشگر مینیاتوری) به یک یا چند صفحه‌نمایش استفاده می‌شود که درمقابل چشمان کاربر قرار دارند‌. گفته می‌شود TSMC به‌دلیل نقش مهم در ساخت تراشه‌های اپل مانند سری A استفاده‌شده در بطن گوشی‌های آیفون و آیپد و پردازنده‌ی M1 به‌عنوان قلب تپنده‌ی کامپیوترهای جدید مک، مدنظر اپل قرار گرفته است و به‌موجب آن، احتمالا تأمین نمایشگرهای میکرو OLED را برعهده خواهد داشت.

به‌ادعای گزارش مذکور، فرایند تحقیق‌وتوسعه در تأسیسات TSMC واقع در خاک تایوان در حال انجام و شواهد حاکی از آن است که اپل دَه‌ها مهندس از شرکت تایوانی AU Optoelectronics و کارشناسان صنعت از ژاپن و دیگر کشورها را برای کار در این پروژه استخدام کرده است. مانند همه‌ی ابتکارات مهم اپل، این فرایند بسیار محرمانه است و اعضای تیم موافقت کردند که توافق‌نامه‌ی عدم‌افشای اطلاعات را امضا کنند. قرارداد یادشده آن‌ها را از بحث در زمینه‌ی سرمایه‌گذاری یا افشای هرگونه مفاد قرارداد درباره‌ی هرگونه مراوده و همکاری منع می‌کند.

تاکنون، شایعات زیادی درباره‌ی علاقه‌ی اپل برای معرفی هدست AR در سال‌های آینده منتشر شده است. براساس گزارش‌های قبلی، اهالی کوپرتینو در فرایند توسعه و طراحی اپل گلس مبتنی‌بر فناوری واقعیت افزوده با مشکلات متعددی روبه‌رو شده‌اند و از قرار معلوم این عینک ممکن است به‌تأخیر بیفتد و درنهایت، هدست واقعیت مجازی یا واقعیت ترکیبی اپل به‌عنوان سنگِ‌بنا در مسیر نشان‌دادن قابلیت شگرف این محصولات زودتر از آن راهی بازار شود.

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.