چین نخستین سیستم عامل کوانتومی خود را راه‌اندازی کرد

یک استارتاپ چینی نخستین سیستم عامل بومی این کشور برای کامپیوترهای کوانتومی را راه‌اندازی کرد که تنور رقابت این کشور با آمریکا را بر سر نسل بعدی سیستم‌های محاسباتی بیش از پیش داغ می‌کند.

شرکت «اوریجین کوانتوم» که در استان «آنهو» واقع در شرق چین قرار دارد، سیستم عامل «اوریجین پایلوت» را معرفی کرده که جدیدترین تلاش این کشور در راستای توسعه سیستم‌های کوانتومی محسوب می‌شود. این استارتاپ مزایای کلیدی سیستم عامل خود را بهینه‌سازی اجرای موازی وظایف، کالیبره‌سازی خودکار چیپ‌ها و مدیریت سیستماتیک منابع کوانتومی عنوان کرده است.

سیستم‌های کوانتومی به واسطه عدم اتکا به بیت‌های منفرد ۰ و ۱ از توان محاسباتی خیره کننده‌ای برخورداند که قابل با مقایسه با سیستم‌های کنونی و حتی ابر رایانه‌ها نیست. این ساختار بدین معنی است که به ازای اضافه شدن هر کیوبیت قدرت پردازشی به جای افزایش خطی در مراتب نمایی بالا می‌رود.

تحقیقات در این زمینه تا حد زیادی توسط چین و آمریکا رهبری می‌شود و پیشتر هر دو مدعی دستیابی به برتری کوانتومی شده‌اند که طی آن یک سیستم کوانتومی مساله‌ای را حل می‌کند که اجرای آن برای ابر رایانه‌ها به هزاران سال زمان نیاز دارد.

برای دستیابی به حداکثر پتانسیل در این زمینه به یک سیستم عامل خاص نیاز است تا امکان تولید اپ‌های کاربردی را به توسعه دهندگان بدهد. «Guo Guangcan»، از متخصصان اکادمی علوم چین مدعی است که در تست‌های صورت گرفته این OS چینی کارایی سیستم را چند برابر ارتقا داده است . وی درباره اهمیت این دستاورد می‌گوید:

«اگر چیپ کوانتومی را به قلب انسان تشبیه کنیم، سیستم عامل کوانتومی برابر مغز بوده و نرم‌افزارها نیز مثل گوشت و خون خواهند بود.»
اوریجین کوانتوم برای فراهم کردن امکان دسترسی کاربران به قابلیت‌های مذکور، از سیستم عامل خود در پلتفرم ابری محاسبات کوانتومی استفاده خواهد کرد.

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.