ارز دیجیتالی که تمام تراکنش‌های بین‌المللی را پوشش می‌دهد

ریپل برخلاف بیت کوین هیچ گاه قصد تبدیل شدن به سیستم ساده مبتنی بر عملیات پرداخت نداشته است، ریپل به دنبال این است که تمامی تراکنش‌های بین‌المللی را پوشش دهد.‌

طی سال‌های اخیر ارزهای دیجیتال زیادی وارد بازار شده است که هر کدام از آن‌ها به نوعی طرفداران زیادی را به خود جلب کردند همچنین برخی از این‌ها در بازار رکورد‌های جالبی را از لحاظ کسب وکار و فروش در کارنامه خود به ثبت رساند. همچنین با ورود ارز‌های دیجیتال به بازار همچنان مشکلات زیادی در سیستم‌های مالی باقی مانده است و عملیات پرداخت‌های بین‌المللی و فرا مرزی هنوز بسیار کند اجرا می‌شود. دلیل این امر در واقع این است که اغلب موسسات و کسب و کار‌ها تکنولوژی‌های جدید ارز‌های دیجیتال را بکار نمی‌گیرند و با سیستم سنتی خود کارهایشان را پیش می‌برند. در این گزارش سعی می‌شود یکی از این ارز‌های دیجیتال معرفی شود.

ریپل یک پلتفرم و یک ارز دیجیتال، است که این فناوری بیشتر به دلیل شبکه پرداخت دیجیتال شناخته‌شده است. پلتفرم Ripple یک پروتکل به‌صورت متن‌باز است که به‌منظور انجام تراکنش‌های سریع و ارزان طراحی شده است. ریپل به‌جای استفاده از سیستم ماینینگ بلاک چین، از یک مکانیزم اجماع از طریق گروهی از سرور‌ها برای تأیید معاملات اش استفاده می‌کند.

طبق گزارش فاواپرس هدف اصلی آن ایجاد شبکه‌ای بین المللی مبتنی بر بلاک چین به منظور ارتباط بانک‌ها و موسسات مالی در سراسر دنیا است تا انجام تراکنش‌ها با سرعتی بالاتر و هزینه‌ای کمتر انجام شود. این امکان توسط نرم افزار مبتنی بر دفتر کل توزیع شده ریپل (بلاک چینی متن باز) یعنی “RippleNet” فراهم شده است. در گذشته تراکنش‌های بین‌المللی با روش سنتی بسیار کند اجرا می‌شد و گاهی حتی ممکن بود چندین روز به طول بینجامند و همچنین هزینه معاملاتی بالایی داشت. اما اگر بانک‌ها به شبکه ریپل بپیوندند، این فرآیند بسیار کاراتر و با سرعت بالاتری انجام خواهد شد.

براساس این گزارش ریپل برخلاف بیت کوین هیچ گاه قصد تبدیل شدن به سیستم ساده مبتنی بر عملیات پرداخت نداشته است، ریپل به دنبال این است که تمامی تراکنش‌های بین‌المللی را پوشش دهد.‌

می‌توان یادآور شد که بیت کوین شبکه‌ای غیرمتمرکز و همتا به همتا است که به عنوان راهکار و جایگزینی جدید برای سیستم پرداختی حال حاضر طراحی شد. ایده اصلی بیت کوین این بود که مبادلات بدون وجود و نیاز به شخص ثالث انجام شود. این در حالی است که ریپل به این منظور طراحی شد که سیستم پرداخت بانکی حال حاضر را بهبود ببخشد نه اینکه جایگزین آن بشود.

ریپل سبب افزایش سرعت و کاهش هزینه تراکنش‌ها می‌شود. در هر ثانیه بیش از ۱۰,۰۰۰ تراکنش را پوشش می‌دهد. تمرکز اصلی ریپل روی بانک‌ها است و مانند سایر ارز‌های دیجیتال دارای قوانین متعدد در شبکه خود نیست. ریپل توانایی تبدیل به هرگونه ارز یا کالا (مانند طلا) را دارد. تمام این موارد جزء مزیت‌های ریپل به حساب می‌آید و در کنار به هر تکنولوژی و فناوری نیز برای خود معایبی دارد که عمده معایب ریپل این است که قابلیت استخراج ندارد. از خیلی جهات متمرکز است که با اصول پایه ارز دیجیتال یعنی شبکه غیرمتمرکز در تناقض است.

لازم به ذکر است ارز‌های دیجیتال در حال حاضر در حال توسعه و افزایش مقبولیت در جهان هستند و می‌توان گفت برخلاف عموم مردم در سراسر دنیا، تنها سیاستمداران و بانکداران از آن روی‌گردانند. گرچه این رویگردانی به علت برچیدن انحصار‌های موجود در دنیا و ایجاد تحول بنیادین در سیستم‌های متمرکز فسادزا امری طبیعی است، اما رفته‌رفته و با ایجاد فشار افکار عمومی دنیا و افزایش سطح آگاهی‌ها از این تکنولوژی، پذیرش ارز‌های دیجیتال در میان دولت‌ها و حاکمیت‌ها بیشتر شده و این رسمی‌تر شدن بیش از هر ارزی، Ripple را منتفع می‌کند. زیرا ریپل، از ابتدا با هویتی روشن و مشخص قصد همکاری با سیستم‌های بانکی دنیا را داشته و این امر در راستای رسمی‌تر شدن و افزایش مقبولیت آن در میان حاکمیت‌ها بیش از هر ارز دیگری کمک‌کننده خواهد بود.

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.