با ورود ایده‌های نوآورانه؛

اینترنت اشیا صنعت کشاورزی را هوشمند و متحول می‌سازد

ایده‌های نوآورانه و پیشرفت‌های تکنولوژیک به صنعت کشاورزی کمک می‌کند تا تولید افزایش و تخصیص منابع بهینه شود، کشاورزی هوشمند اساسا یک سیستم پیشرفته از مواد غذایی پرطرفدار است که به پاک‌سازی و نگهداری متناسب محصولات در برابر هرگونه آفت و ویروس کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار «فاواپرس» تحقیقات انجام شده توسط کشور‌های توسعه یافته بیانگر این است که طی چند سال آینده شاهد انقلاب جدیدی در عرصه علم و فناوری خواهیم بود که می‌تواند زندگی جوامع بشری را متحول کند، آن‌ها این انقلاب را اینترنت اشیا IoT نام‌گذاری کرده‌اند. امروز عبارت IoT یا « اینترنت اشیاء» همه دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات را فراگرفته است تا جاییکه سازمان‌ها در صنایع و کسب وکار‌های گوناگون، به شکلی فزاینده از قابلیت‌های اینترنت اشیاء بهره می‌گیرند؛ آن‌ها با بهره‌مندی از دستاورد‌های اینترنت اشیاء، به درکی بهتر و شایسته‌تر از مشتریان‌شان دست پیدا کردند که می‌توانند خدماتی بهینه‌تر به آن‌ها ارائه کنند.
اینترنت اشیاء IoT فرایند تصمیم‌سازی و تصمیم گیری را در سازمان بهبود بخشیده و ارزش کسب‌وکار را به‌شکلی چشمگیر افزایش می‌دهد.

براساس این گزارش اکوسیستم IoT مجموعه‌ای از دستگاه‌های هوشمندِ مبتنی‌بر وب بوده که با بهره‌گیری از پردازنده‌های جاسازی‌شده، سنسور‌ها و سخت‌افزار ارتباطی، به گردآوری، ارسال و اقدام روی داده‌های دریافت‌شده از محیط می‌پردازد؛ بنابراین اینترنت اشیاء، شرکت‌ها را ترغیب می‌کند تا رویکرد‌های خود را نسبت به کسب‌وکار، صنعت و بازارشان بازنگری کنند و با بهره‌مندی از ابزار‌هایی مؤثر، راهبرد‌های کسب‌وکارشان را بهبود بخشند.

استفاده از هواپیما‌های بدون سرنشین جهت بررسی زمین‌های کشاورزی، سم‌پاشی به وسیله هواپیما‌های بدون سرنشین، بررسی خاک از نظر کود و میزان خشکی، بررسی وضعیت هواشناسی، مانیتورینگ فضای ذخیره‌سازی مانند تانکر‌های آب، سوخت و.. ذخیره و تحلیل اطلاعات به دست آمده از سنسور‌ها از جمله کاربرد‌های اینترنت اشیا در بخش کشاورزی است.

باید یادآور شد که ایده‌های نوآورانه و پیشرفت‌های تکنولوژیک به صنعت کشاورزی کمک می‌کند تا تولید افزایش و تخصیص منابع بهینه شود. اینترنت اشیاء (IoT) پتانسیل تغییر شیوه زندگی بشر در جهان را دارد. همچنین کشاورزی هوشمند با استفاده از فناوری‌های اینترنت اشیا در کشاورزی به کشاورزان جهت کاهش ضایعات تولید شده و افزایش بازدهی و باروری محصولات کمک می‌کند. کشاورزی هوشمند اساسا یک سیستم پیشرفته از مواد غذایی پرطرفدار است که به پاک‌سازی و نگهداری متناسب محصولات در برابر هرگونه آفت و ویروس کمک می‌کند.

کشاورزی هوشمند مبتنی بر IoT در مقایسه با روش‌های معمولی زراعت، بسیار کارآمد است. در این نوع کشاورزی یک سیستم برای نظارت بر محصولات با کمک سنسور‌های (نور، رطوبت، دما، رطوبت خاک، و غیره) و اتوماسیون سیستم آبیاری ساخته شده است که شرایط را برای نظارت کشاورزان بر محصولات در هر لحظه فراهم می‌کند.

اپلیکیشن‌های کشاورزی هوشمند نه تنها عملیات‌های معمول و بزرگ کشاورزی را امکان پذیر می‌کند، بلکه می‌توانند دستاورد‌های جدیدی را برای افزایش سایر عوامل در کشاورزی را نیز به ارمغان بیاورد.
با توجه به مسائل زیست محیطی، کشاورزی هوشمند می‌تواند مزایای زیادی از جمله صرفه جویی در مصرف آب و یا بهینه سازی کود دهی و سمپاشی را فراهم کند.

حسین ابراهیمی کارشناس حوزه اینترنت اشیاء در گفتگویی، اظهار کرد: امروزه بکارگیری اینترنت اشیا در کشاورزی باعث می‌شود فرآیند‌های کاشت، داشت و برداشت اتوماسیون شود و پیش‌بینی بسیار از موقعیت‌ها امکان‌پذیر می‌شود. پیش‌بینی خشک بودن خاک، کنترل املاح کود، آبیاری به‌اندازه و پیش‌بینی مربوط به هواشناسی و … از جمله عواملی هستند که به کشاورزان در بهبود کارایی و افزایش راندمان در بسیاری از فعالیت‌هایشان کمک می‌کند. بخش کشاورزی تحت تأثیر فناوری سنسور‌های بی‌سیم (WSN) قرار گرفته است و انتظار می‌رود از طرف IoT به همان اندازه بهره‌مند شود.

وی تصریح کرد: IoT در مدیریت و تجزیه‌وتحلیل اطلاعات به‌دست‌آمده از سنسور‌ها نقش اساسی دارد. پیش‌بینی‌های اینترنت اشیا در کشاورزی برمبنای همین اطلاعات به‌دست‌آمده از سنسور‌ها انجام می‌شود؛ بنابراین میزان خطا در کمترین حد ممکن است. در واقع می‌توان گفت این پیش‌بینی‌ها وابسته به داده‌های علمی است. به عنوان مثال اینترنت اشیا می‌تواند تشخیص دهد که گیاهان در معرض آفت قرار دارند پس با یک سم‌پاشی به‌موقع جلوی ضرر را می‌توان گرفت.

ابراهیمی گفت: کاهش هزینه، بهبود بهره‌وری و حاشیه سود بیشتر از دلایل جهانی استفاده IoT در بخش کشاورزی هستند، اما پیشنهادات خاص در مورد آمادگی برای پذیرش برنامه‌های جدید می‌تواند عملی‌تر و محلی‌تر است.

طبق این گزارش باید متذکر شد که اینترنت اشیا می‌تواند دنیایی که ما در آن زندگی می‌کنیم را به جهانی با شهر‌های هوشمند تبدیل کند. در این بین استفاده از تکنولوژی IoT در کشاورزی می‌تواند بیشترین تاثیر را داشته باشد.

پیش بینی می‌شود جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۹.۶ میلیارد نفر برسد. بنابراین، برای روبرو شدن چالش‌هایی مانند شرایط آب و هوایی و تغییرات و تاثیرات زیست محیطی، به کارگیری تکنولوژی IoT برای برطرف کردن نیاز‌های خوراکی مردم، معقول به نظر می‌رسد.

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.