وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

ماهواره مخابراتی ایران تا 1403 در مدار قرار می‌گیرد

وزیر ارتباطات گفت: ماهواره مخابراتی ایرانی توسط اپراتور ملی ماهواره تا ۳ سال دیگر در موقعیت ۴۳.۵ درجه مدار زمین قرار می گیرد.

محمدجواد آذری جهرمی در مراسم بزرگداشت روز ملی فناوری فضایی با بیان اینکه ما نقاط مداری ثبت شده به نام ایران را در اختیار بخش خصوصی قرار دادیم تا در آن ماهواره قرار دهند، گفت: اپراتور ملی ماهواره موافقت اصولی خود را دریافت کرده و تا ۳ سال آینده، نخستین ماهواره مخابراتی را در مدار زمین و در موقعیت ۴۳.۵ درجه مداری قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه چند کنسرسیوم دیگر نیز درخواست دریافت پروانه اپراتور ماهواره‌ای دارند، گفت: به رغم تحریم‌های موجود، رویکرد کشور بر مبنای پیشرفت تکنولوژی فضایی و توسعه کاربردهای فناوری فضایی بوده است. به همین دلیل کار را به بخش خصوصی واگذار کرده ایم.

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه موفقیت در عرصه ماهواره مخابراتی، نیازمند طی زمان است و حتی اگر محدودیتی وجود نداشته باشد، حدود ۵ سال زمان نیاز است که یک ماهواره مخابراتی آماده قرارگیری در مدار شود، افزود: شاید به همین دلیل است که دولت‌ها در زمینه ماهواره مخابراتی تاکنون موفق نبوده اند.

وی با اشاره به اقدامات وزارت دفاع در حوزه تکنولوژی، گفت: نسل جدید پرتابگر دیروز با رونمایی از پرتابگر ذوالجناح تست شد. این پرتابگر با هزینه کمتر می‌تواند وارد فرآیند پرتاب شود و هزینه در مدار قرار دادن ماهواره را نیز کاهش می‌دهد. ضمن اینکه وزن بیشتری از یک ماهواره را تحمل خواهد کرد.

آذری جهرمی با بیان اینکه تست زمینی این ماهواره بر با موفقیت انجام شده است، اظهار امیدواری کرد که به زودی تست میدانی آن آغاز شد.

وی گفت: تحقیقات پرتابگر توسط وزارت دفاع به خوبی پیش می‌رود. چند پروژه مهم نیز مانند ماهواره «پارس یک» آماده پرتاب است و تست میدانی آن با موفقیت انجام شده است.

وزیر ارتباطات ادامه داد: ماهواره «طلوع» که در وزارت دفاع ساخته شده، آماده پرتاب است و تا قبل پایان سال با ماهواره بر سیمرغ در مدار قرار می‌گیرد و امیدواریم که خبرهای خوبی را در این زمینه به مردم بدهیم.

وی گفت: در همین حال برای قراردادن ماهواره در مدار ۳۶ هزار کیلومتری زمین یک راه میانبر را با وزارت دفاع طی خواهیم کرد و در این زمینه قراردادی با سازمان فضایی ایران منعقد شده و امیدواریم تا قبل از پایان دولت تست این پروژه که به صورت مقدماتی و تحقیقاتی است، انجام شود.

آذری جهرمی با اشاره به اینکه در آینده نزدیک ایران در مجموع ۵ قدرت فضایی دنیا قرار می‌گیرد و این هدف، دور نیست، گفت: به پرتاب‌های ناموفق نگاه نکنید. ما با هر پرتاب ناموفق اشکالات را برطرف می‌کنیم و اگر پرتاب پیش رو موفق باشد، یک رشد نمایی را تجربه خواهیم کرد. مطمئن هستیم موفقیت نزدیک است و این دستاورد بزرگی است.

وی گفت: به رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه صنعت فضایی ایران، همکاری بین المللی در این عرصه شکل گرفته و خبر یک حرکت راهبردی و بین المللی را تا قبل از پایان دولت به مردم می‌دهیم.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه مرکز داده فضایی کشور امروز با هدف تسهیل ارائه اطلاعات پایه رونمایی شد، امکان ارائه خدمات به ۱۰۰ کسب و کار فضاپایه را دارد، گفت: تا تیرماه آینده پارک فضایی در مازندران با محوریت پایش محصولات کشاورزی به بهره برداری می‌رسد.

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.