وقت کارمندان را در جلسات هدر ندهید

برنامه‌ی گوگل برای کمک به کارمندان در جلوگیری از فرسودگی شغلی

دورکاری همیشه چالشی بزرگ بوده است که افراد را مجبور کرده تا روش کارشان را تغییر دهند و مهمتر این که چه طور میان کار و سایر چیزها تعادل برقرار کنند. این مساله اغلب کارمندان را با فرسودگی شغلی مواجه می‌سازد.

به گزارش «فاواپرس» دورکاری، بدون اغراق، همیشه یک چالش بزرگ بوده است که همواره شرکت‌ها، افراد و خانواده‌ها را مجبور کرده تا روش کار خود را تغییر دهند؛ و از همه مهم‌تر این مشکل که چه طور میان کار خود و سایر چیزها تعادل برقرار کنند. این مساله در اغلب موارد کارمندان را با فرسودگی شغلی مواجه می‌سازد.

در نتیجه، شرکت‌ها مجبور شده‌اند روش‌هایی را جهت کمک برای حفظ تمرکز کارمندان‌شان و البته جلوگیری از هدر رفت زمان خود پیدا نمایند. سوندار پیچای مدیر اجرایی گوگل، در یادداشتی برای کارمندان اذعان داشت که این کار به هیچ وجه آسان نیست و آن‌ها را تشویق کرد که برای جلوگیری از فرسودگی شغلی وقت کافی بگذارند. برای کمک، گوگل در حال برداشتن چند گام است که ارزش آن را دارند تا شما نیز در محل کار خود به آن‌ها توجه کنید.

اول این که، این شرکت به همه‌ی کارکنان دو روز مرخصی اضافی می‌دهد. در حالی که این شرکت روزهای ۱۸ دسامبر ۲۰۲۰ و ۴ ژانویه ۲۰۲۱ را به عنوان روزهای جایزه در سطح شرکت تعیین کرده است؛ اما هم‌چنین تصریح می‌کند که تیم‌های مختلف شرایط متفاوتی دارند و ممکن است این روزها بهترین شرایط را نداشته باشند، بنابراین انعطاف‌پذیری لازم برای ایجاد تنظیمات ویژه‌ی خود را به آن‌ها می‌دهد.

افزون بر مرخصی بیش‌تر، این شرکت یک برنامه‌ی درخشان سه کلمه‌ای برای کمک به اعضای تیم در جلوگیری از فرسودگی شغلی در حین کار دارد:

«هفته‌های بدون جلسه»

این دقیقا همان چیزی است که به نظر می‌رسد؛ هفته‌هایی که هیچ جلسه‌ای در آن‌ها برنامه‌ریزی نشده است. و اگر شما مدت زیادی است که مجبور به دورکاری شده‌اید، می‌دانید که این مساله چقدر خوب به نظر می‌رسد.

پیچای در یادداشت خود دلیل این کار را به این شکل شرح می‌دهد:

برخی از تیم‌های ما برنامه‌ی «هفته‌های بدون جلسه» را اجرا کرده‌اند که باعث می‌شود کارکنان گوگل فضای کافی برای تمرکز روی کارهای مسقل خود داشته باشند یا این که به طور کامل فراغت یافته و به تعطیلات بروند. ما تصمیم گرفته‌ایم که از ۲۸ دسامبر ۲۰۲۰ تا ۱ ژانویه سال ۲۰۲۱ یک هفته‌ی رسمی بدون جلسات در سراسر شرکت داشته باشیم. البته تیم‌هایی که در تلاش هستند تا برای ضرب العجل‌های سخت، بسته شدن معاملات یا پشتیبانی از زیرساخت‌های مهم کار کنند، استثنائاتی خواهند داشت (خواهشمندم به راهنمایی‌های رهبر خود توجه کافی داشته باشید). در غیر این صورت، اجازه دهید همه‌ی جلسات معمول و غیرحساس آن هفته را منتقل یا لغو کنیم.

این یک روش ساده و موثر است برای کمک به تیم شماست که زمانی ویژه را به آن‌ها اختصاص می‌دهید تا برنامه‌ی جلسات خود را پاک کنند. به عنوان کسی که سال‌ها دورکاری کرده است، می‌توانم بگویم که این مساله واقعا احساس یک هدیه می‌دهد.

کار در خانه مزایای زیادی دارد، اما یکی از چالش‌های بزرگ آن این است که مدیران تمایل دارند فکر کنند که برای کار کردن حتما به حضور فیزیکی در یک دفتر همراه با چشم دوختن زیاد در نمایش‌گر نیاز هست. این بدان معناست که بسیاری از کارمندان دورکار، زمان زیادی را صرف جلسان ویدیویی از راه دور می‌کنند.

در واقع، من به طور کلی طرف‌دار جلسات مجازی کمتر هستم و از تعیین یک اولویت در سطح شرکت که بتواند یک هفته معافیت از حضور مداوم در جلسات را به اعضای تیم اعطا کند، حمایت می‌کنم؛ جلساتی که اغلب به جز ایجاد در کارهای تیمی ثمره‌ی دیگری ندارند. اگر گزینه‌ی دیگری ندارید، بهتر است شما نیز این ایده را برای شرکت خود بدزدید، البته اگر همین حالا نیز این روش را در پی نگرفته‌اید.

علاوه بر این، یکی از مواردی که من در مورد ابتکار عمل گوگل در این جا دوست دارم این است که از عملکردی حاصل شده است که تیم‌ها پیش‌تر در حال انجام آن بوده‌اند. اغلب بهترین ایده‌ها برای مراقبت از کارکنان شما از افرادی سرچشمه می‌گیرند که مسئول انجام این کار هستند.

نکته‌ی دیگری که به نظر من قابل ذکر است، این است که گوگل به تیم‌ها این انعطاف را می‌دهد تا این ابتکارها را به گونه‌ای تنظیم کنند که برای نیازهای درون گروهی آن‌ها به بهترین وجهی مناسب باشد. صادقانه بگویم، این شاید مهم‌ترین چیزی است که می‌توانید از برنامه‌ی گوگل یاد بگیرید؛ این که رهبران نه تنها به کارمندان خود فضای کافی می‌دهند تا استراحت کنند و از محیط دور شوند، بلکه به آن‌ها این امکان را می‌دهند که این کار را به شیوه‌ای انجام دهند که واقعا متناسب با کار آن‌ها باشد.

بهترین قسمت این است که این سه کلمه ساده هستند که همه‌ی شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

 

منبع مجله موفقیت تارنوشت
مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.