بیش از ۲۷ میلیارد تومان برای توسعه زبان فارسی در محیط رایانه‌ای هزینه شده است

بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ نشان می‌دهد دولت برای توسعه فرهنگ، خط و زبان فارسی در محیط رایانه‌ای بودجه‌ای ۶۵۳ میلیون تومانی در نظر گرفته است. همچنین براساس برآوردهای انجام شده، طی هجده سال گذشته چیزی در حدود ۲۷ میلیارد و ۲۲۱ میلیون تومان صرف این موضوع شده است.

دولت در ابتدای هفته لایحه بودجه ۱۴۰۱ را به مجلس شورای اسلامی تحویل داد. طبق لایحه بودجه سال آینده به صورت خاص در قالب اعتبار طرح تملک دارایی سرمایه‌ای یا بودجه عمرانی مبلغ ۶۵۳ میلیون تومان به توسعه فرهنگ و خط و زبان فارسی در محیط رایانه‌ای اختصاص خواهد یافت.

برای مشاهده، روی تصویر کلیک کنید

طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته در لایحه بودجه از سال ۱۳۸۲ تا سال ۱۴۰۳ برای توسعه فرهنگ و خط و زبان فارسی در محیط رایانه‌ای، در بخش بودجه‌های عمرانی ۲۷ میلیارد و ۹۴۱ میلیون تومان صرف شود که تا پایان سال ۹۵ به صورت مشخص ۲۶ میلیارد و ۴۸۱ میلیون تومان صرف این پروژه شده است.

طی سال‌های ۱۳۹۶ تا ۹۹ که دولت روحانی و مجلس دهم روی کار بودند و وزارت ارتباطات در دست جهرمی بود، تنها ۴۰ میلیون تومان برای توسعه فرهنگ و خط و زبان فارسی صرف شده بود. اما با روی کار آمدن مجلس یازدهم این رقم به ۷۰۰ میلیون تومان جهش یافت و برای سال آینده نیز ۶۵۳ میلیون تومان پیش بینی شده است.

در صورت تصویب این رقم تا سال ۱۴۰۳ تنها نیاز به صرف ۶۷ میلیون تومان دیگر خواهد بود تا اعتبارات در نظر گرفته شده برای توسعه فرهنگ و خط و زبان فارسی در محیط رایانه‌ای، محقق شود.

توسعه خط و زبان فارسی در فضای مجازی، یکی از موضوعات مورد تاکید در بحث محتوایی شبکه ملی اطلاعات است. از سال ۱۳۸۰ دبیرخانه شورای عالی اطلاع‌رسانی برنامه‌ای را تحت عنوان توسعه خط و زبان فارسی در محیط رایانه‌ای تعریف کرده است که شامل زیر پروژه‌هایی ازجمله مقوله فونت، ویراستاری و ویرایش، دادگان معنایی، دادگان نحوی، همچنین اسکن کردن دیجیتالی محتوا به‌گونه‌ای که از طریق موتورهای جستجو قابل جستجو باشد، خطایاب املایی فارسی و… کرده است؛ مواردی که هم‌اکنون برخی از آنها به صورت رایگان در نرم افزارهای خارجی در دسترس است.

اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در ادبیات عمومی با بودجه عمرانی شناخته می‌شود. این بخش از اعتبارات، مربوط به سرمایه‌گذاری دولت برای توسعه کشور است که علی القاعده بایستی توجیه اقتصادی داشته باشند.

تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در واقع ساخت فضاهای جدیدی است که در آینده تبدیل به سرمایه‌های ملی می‌شوند و منابع تازه‌ای برای دولت‌ها فراهم می‌کنند.

برای مشاهده، روی تصویر کلیک کنید

 

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.