سایپا سهند؛ سدان جدید سایپا جایگزین ساینا و تیبا می شود

سایپا می‌‌گوید قصد دارد در طی چند ماه آینده سومین سدان کلاس B خود را تحت عنوان سایپا سهند راهی بازار کشورمان کند.

سایپا می‌‌گوید قصد دارد در طی چند ماه آینده سومین سدان کلاس B خود را تحت عنوان سایپا سهند راهی بازار کشورمان کند. این خودروساز برنامه دارد در طی چند سال آینده چندین خودرو ملی جدید را به سبد محصولات خود اضافه کرده و تنوع این سبد را افزایش دهد. با این حال این خودرو نیز با سایر محصولات سایپا مشابه است و به نوعی سومین فیس لیفت براساس تیبا محسوب می‌شود.

حالا پیش از رونمایی از این خودرو بخشی از مشخصات فنی و امکانات ظاهری آن مشخص شده است.

سایپا سهند براساس پلتفرم X200 (خانواده تیبا)‌ توسعه پیدا کرده‌است و به نوعی نسخه ارتقایافته و فیس‌لیفت ساینا به حساب می‌آید. طراحی داخل کابین سایپا سهند تشابه بسیار زیادی با رنو سیمبل دارد.

سایپا سهند

این خودرو پس از هاچ‌بک‌ اطلس، دومین خودروی کانکتد کار (فناوری خودروهای قابل اتصال) ملی خواهد بود و بر همین اساس نیز مشخصات خاصی را داراست.

مشخصات فنی سایپا سهند چیست؟

سایپا سهند در نسخه پایه یا همان S به یک پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی با ساختار ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ مجهز است. این پیشرانه که M15GSI نام دارد در نسخه‌های ساده‌تر قبلی در خودروهای کوییک، ساینا و تیبا مورد استفاده قرار گرفته و حتی قرار است که در خودرو اطلس نیز مورد استفاده قرار گیرد.

منیفولد خروجی دود موتور M15GSI نسبت به M15 (قوای مورد استفاده در خودروهای کوییک، ساینا و تیبا) متفاوت است و از نوع استیل (هدرز) به حساب می آید.

همچنین سرسیلندر این پیشرانه هم متفاوت از نمونه پایه بوده و سیستم پاشش سوخت و جرقه زنی هم در M15GSI تغییراتی را داشته است. رینگ های پیشرانه جدید سایپا هم نسبت به M15 معمولی تقویت شده و می تواند عملکرد بهتری را در طولانی مدت از خود نشان دهد.

از دیگر تغییرات اعمال شده برای پیشرانه M15GSI، استفاده از دریچه گاز برقی به صورت استاندارد است.

این قوای محرکه توانایی تولید ۱۳۵ نیوتن‌متر گشتاور و ۸۸ اسب‌بخار قدرت را داشته و احتمالا در زمان تحویل شاهد افزایش نیروی تولیدی آن نیز خواهیم بود.

این گمانه زنی مطرح است که در زمان تحویل سهند قوای محرکه آن بهبود یابد و توانایی تولید ۸۹ تا ۹۴ اسب‌بخار قدرت و ۱۳۵ تا ۱۳۸ نیوتن‌متر گشتاور را داشته باشد.

بر طبق شنیده‌ها، احتمال تجهیز نمونه‌های کامل‌تر سهند به پیشرانه‌هایی با قدرت ۱۰۵ تا ۱۱۷ اسب‌بخار نیز دور از انتظار نیست که در این صورت استفاده از موتور توربو سایپا شاهین محتمل خواهد بود.

امکانات و قیمت سایپا سهند

سایپا عنوان کرده است که سهند در نسخه فول دنده‌ای به امکاناتی نظیر دو کیسه هوا، فرمان برقی، سیستم تهویه اتوماتیک، اتصال هوشمند خودرو، سیستم ورود و استارت بدون کلید، مالتی مدیا، کروز کنترل، سنسور نور، دوربین عقب، سنسور پارک، تریم داخلی چرمی، سامانه GSI، سامانه پایش باد تایرها مجهز خواهد بود.

فعلا هنوز صحبتی در خصوص برچسب قیمتی و زمان دقیق عرضه سایپا سهند به میان نیامده است و حتی مشخصات این خودرو نیز به طور کامل مشخص نیست اما آنچه که مشخص است آن است که به طور قطع سومین سدانِ کلاس B سایپا بهایی بیشتر از بهای اطلس خواهد داشت و با توجه به روند قیمت‌گذاری فعلی محصولات سایپا بعید نیست که با خودرویی در محدوده ۲۰۰ میلیون تومان مواجه باشیم.

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.