در نشست تخصصی بررسی لند‌تک‌ها مطرح شد:

لندتک به توسعه اقتصاد دیجیتال کمک می‌کند

مدیرعامل دیجی پی معتقد است که لندتک‌ها به توسعه اقتصاد دیجیتال و کم شدن هزینه‌های بانکی کمک می‌کنند. او باور دارد این سرویس های فین‌تکی می‌توانند شناخت خیلی بهتری از رفتار مشتریان پیدا کنند و حتی پیش از ورود جوانان در سن قانونی به سیستم بانکی رفتارشان را رصد کنند.

نشست لندتک‌ها و توسعه اقتصاد دیجیتال در حاشیه نمایشگاه تراکنش ایران برگزار شد و در آن «هومن امینی» مدیرعامل دیجی پی به همراه «حمید قیطاسوند» رییس اداره کل بازاریابی پست بانک ایران و «حجت مقیمی» رییس اداره توسعه محصول و کسب و کار و «محمد حسین محمودی» رییس اداره بانکداری شخصی و بهبود تجربه مشتری بانک ملت ییس اداره کل بانکداری شخصی درباره لندتک‌ها و تاثیراتش در سیستم اقتصادی کشور به گفتگو نشستند.

فین‌تک‌ها کاری کردند تمام سرویس‌ها برای همه مردم در دسترس باشد

دیجی پی لندتک

امینی در این نشست با اعلام اینکه سرویس‌های مدرن پا پیش گذاشته‌اند تا تمام سرویس‌ها به دست همه مردم در سراسر دنیا و همه نقاط برسد گفت: «قیمت‌گذاری یک پارچه و در دسترس قرار گرفتن محصول در سراسر کشور و… ویژگی های این نوع تجارت است. حالا به فین تک اگر نگاه کنیم هم میبینیم همین اتفاق افتاده است. ما برای کاربران شرایطی فراهم میکنیم که هر کالایی که در پایتخت وجود دارد را میتواند به طور آنلاین بخرد و این کار را با کمک فین تک ها میتواند راحت تر انجام دهد و به عنوان مثال اعتبار دریافت کند و با آن خریدش را انجام دهد. این مسأله به معنای گسترش اقتصاد دیجیتال است.»

امینی باور دارد لند تک یک هم افزایی برای بانک ها دارد و میتواند با ابزارهایی که در اختیار بانکها قرار می‌دهد کاری کند که این سیستم سنتی روی خوش به آن نشان دهد: «کاهش هزینه های عملیاتی از طریق لند تک ها به وجود می آید و بانک ها در اجرای فرآیندهای ارائه تسهیلات خرد با مشکلات عدیده ای روبرو هستند و این فرایند پیچیده است. شناخت کافی هم از مشتری وجود ندارد. لند تک ها می‌توانند به بانک ها کمک کنند و فرآیندهای سنتی این چنینی که بسیار کند هستند را به سمت اتوماسیون هدایت میکند.»

مدیرعامل دیجی پی با اشاره به اینکه در دوران اقتصاد دیجیتال حتی نوجوان‌ها هم که هنوز وارد سیستم بانکی نشدند به درآمدزایی می‌رسند اعلام کرد این قشرهای خاکستری در بازار می‌توانند از فین‌تک‌ها استفاده کنند: «زمانی که این اتفاق میفتد در واقع ما برای آینده‌ای که قرار است این نوجوانان وارد سیستم قانونی بانکی کشور بشوند بیشتر آماده هستیم چرا که شناخت بهتری از رفتار اقتصادی آنها داریم و ارزیابی‌های لازم را انجام دادیم.»

لندتک‌ها پاسخ به نیاز مشتریان هستند

محمودی در این پنل اعلام کرد که تمام بانک‌ها در مسیر اقتصاد دیجیتال باید کمک کنند تا تمامی ابعاد آن رشد کند: «پیدا کردن نقطه دقیق نیاز مشتری از این عوامل است و لندتک روی این موضوع دست گذاشته است. مهمترین مسئولیتی که در این مسیر با کمک لندتک ها وجود دارد اینست که در نقطه درست به شبکه بانکی کمک کنند آنهم برای پاسخ نیاز مشتریان.»

محمودی باور دارد زیاد شدن سهم وام برای صاحبان قدرت که عموما زورشان به بانک‌ها می‌رسد موجب این می‌شود که اعتبارات خرد به چالش بخورد: «بانک‌ برای اینکه بتواند تسهیلات غیر قضاوتی ارائه کند باید از تکنولوژی بهره بگیرد و بتواند یک اعتباری را بدون مراجعه حضوری به مشتریان ارائه دهد.» او باور دارد توان بازپرداخت و همچنین تمایل به بازپرداخت تسهیلات از مواردی است که در دیتای مشتریان در پلتفرم‌ها وجود دارد که خیلی بیشتر از چیزی مثل وثیقه بانکی کاربرد دارد.

او تاکید کرد اگر قرار باشد حجم زیادی از وام های خرد اعطا شود نیروی گران بانک در سراسر کشور درگیر میشود و لند تک ها می‌توانند این هزینه ها را برای بانک به حداقل برسانند.

لندتک‌ها شکاف دیجیتالی را از بین می‌برند

دیجی پی لندتک

قیطاسوند نیز با اعلام اینکه لندتک‌ها قرار است یک نقطه جدید اتصال تازه برقرار کنند اعلام کرد که رویکردی بر اساس همکاری و اشتراک داده‌ها و اتصال تمام کاربران وجود دارد که منجر به توسعه اقتصاد دیجیتال خواهد شد: «لندتک ها نقطه ای هستند که مارکت های کوچک را در اقتصاد دیجیتال به بانک ها به عنوان زیرساخت مالی تامین کنند‌ و باید بگویم این یک ارتباط دو سویه است. با توجه به پتانسیل آنها میتوان گفت که تجربه مشتری در همه جای ایران می‌تواند با آنها هم مسیر شود. لندتک در اقتصاد دیجیتال می‌تواند نقش مهمی داشته باشد و چالش های وجود دارد. برای اینکه به همه این رویکردها برسیم نقطه تسهیلگری ما لندتک ها هستند.»

قیطاسوند باور دارد لندتک‌ها شکاف دیجیتالی را از بین می‌برند. او تاکید کرد هدف در دنیای کنونی اینست که بانک‌ها هسته تکنولوژی خود را مدرن سازی کنند و در لبه تکنولوژی نیز با تیم های فناورانه مختلف از جمله لندتک‌ها همکاری کنند: «در این حالت یوزرها در تمام نقاط به سرویس هایی که مردم پایتخت هم دارند دسترسی دارد که این مهم از بستر اقتصاد دیجیتال به دست می آید.»

بین رشد اقتصاد و توسعه ابزارهای مالی ارتباط مستقیمی وجود دارد

مقیمی نیز با اعلام اینکه مطالعات ثابت کرده بین رشد اقتصاد و توسعه ابزارهای مالی ارتباط مستقیمی وجود دارد اعلام کرد لندتک‌ها کارکرد مهمی در این موضوع دارند و این کارکرد اینست که می‌توانند در ابزارهای سنتی تاثیر گذار باشند: «در حوزه دیگری که لند تک ها کمک کننده هستند اینست که هزینه تبادلات را کاهش میدهند که به اقتصاد کمک میکند.» به باور مقیمی کارایی و اثر بخشی ابزارهای فعلی و شدت نفوذ آنها با کمک لندتک‌ها بسیار بیشتر خواهد بود.

مقیمی تاکید دارد بانک مرکزی در حوزه اقتصاد دیجیتال به شدت عقب است: «در حوزه مجوزهای لندتک ها و… بانک مرکزی عقب است و فکر میکنم کمکی که اکوسیستم به رگولاتور میتواند داشته باشد اینست که تعامل خوبی برقرار کند و شفافیتی که به وجود می آورد را خود بانک مرکزی می‌تواند از آن استفاده کند.»

 

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.