انتخاب مبین نت به عنوان اولین اپراتور هوشمند پایش حریق

مبین‌نت با امضای تفاهم‌نامه‌ای با سازمان فناوری شهرداری تهران، اولین اپراتور هوشمند پایش حریق را راه‌اندازی می‌کند.

طی امضای تفاهم‌نامه‌ شرکت مبین‌نت با سازمان آتش‌نشانی و سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران، مبین نت به‌عنوان اولین اپراتور هوشمند پایش حریق انتخاب شد و این شرکت در مدت شش ماه سامانه‌ای را راه‌اندازی خواهد کرد تا در فاز اول سیستم اعلام حریق ۵۰ هزار ساختمان در شهر تهران به آن متصل شود.

به گزارش فاواپرس، مراسم آیین اعطای اولین پروانه اپراتوری پایش هوشمند حریق ساختمان‌های تهران، با حضور حسین طهرانی، مدیرعامل شرکت ارتباطات مبین نت، محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران، مهدی داوری، مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهری تهران، جلال بهرامی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران و لطف‌الله فروزنده، معاون برنامه ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران در محل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، برگزار شد.

در آیین اعطای اولین پروانه اپراتوری پایش هوشمند حریق ساختمان‌های تهران که با حضور لطف‌الله فروزنده معاون برنامه‌ریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران، مهندس مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش نشان تهران برگزار شد

طی امضای تفاهم‌نامه‌ مبین‌نت با سازمان آتش‌نشانی و سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران، مبین نت به‌عنوان اولین اپراتور هوشمند پایش حریق انتخاب شد. بر این اساس، مبین‌نت در مدت شش ماه سامانه‌ای را راه‌اندازی می‌کند تا در فاز اول سیستم اعلام حریق ۵۰ هزار ساختمان در شهر تهران به آن متصل شود.

حسین طهرانی، مدیرعامل شرکت ارتباطات مبین‌نت در این مراسم، اعلام کرد که پروژه در نهایت بعد از یک سال تلاش و برنامه‌ریزی در کنار شهرداری و آتش‌نشانی به نتیجه رسیده است.

اپراتور هوشمند پایش حریق

طهرانی پروژه اپراتور هوشمند پایش حریق را برای مبین‌نت بسیار با اهمیت توصیف کرد، چرا که تکنولوژی اینترنت اشیاء را در گستره وسیع بزرگ‌ترین شهر کشور پیاده‌سازی می‌کند. به‌علاوه مبین‌نت با این پروژه، از لایه ارتباطات وارد لایه سرویس شده است و در حوزه شهر هوشمند آغاز به فعالیت خواهد کرد.

وی ابراز امیدواری کرد که این پروژه الگوی دیگر شهرهای کشور برای فراگیری استفاده از سامانه پایش حریق شود.

به‌گفته مدیرعامل مبین‌نت، این پروژه‌ای چندوجهی است چون باید گستره ارتباطی یک شبکه در تمام شهر در خدمت آن باشد؛ همچنین نیازمند یک سرویس از اپراتوری باسابقه و توانمند دارای SLA مناسب است. به‌علاوه از لحاظ فنی نیز، پروژه سامانه پایش حریق یکی از گسترده‌ترین پیاده‌سازی‌ها در حوزه اینترنت اشیا محسوب می‌شود.

طهرانی پیشنهاد کرد که شهرداری تهران برای پیشرفت سریع‌تر کار، ارتباط سیستم‌های اعلام و تشخیص حریق به اپراتور پایش را در الزامات ایمنی ساختمان‌های شهرداری به‌عنوان الزام اعلام کند.

در ادامه‌ی مراسم، دکتر محمد فرجود، مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران، گفت: در حال حاضر سامانه «تهران من»سه و نیم میلیون کاربر دارد که 1500 میلیارد تومان از درآمدهای شهرداری در این بستر محقق می شود. بی تردید در تمام کارها و اقدامات تهران هوشمند مشارکت شهروندان و بخش خصوصی پیش بینی می شود و نقش بسیار مهمی دارد.

وی افزود: پروژه پایش هوشمند حریق ساختمان های تهران نیز با مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی گامی در جهت افزایش ایمنی در شهر تهران است. موضوعی که برای مدیریت شهری به ویژه سازمان آتش نشانی موجب کاهش هزینه ها خواهد شد.

فرجود، ادامه داد: مجوز و قراردادهای رسمی این پروژه که به صورت فراخوان از مدت ها پیش آغاز شده بود پس از ارزیابی ها مجموعه مورد نظر انتخاب شد و آنچه در عمل اتفاق خواهد افتاد این است که شهروندان می توانند ساختمان های خود را به لحاظ ایمنی ارتقا دهند. به این ترتیب هر ساختمانی که دارای سیستم اعلان حریق باشد می تواند به سامانه پایش هوشمند حریق ساختمان ها متصل شود.

وی تأکید کرد: در سیستم اپراتور هوشمند پایش حریق، اعلان حریق به اپراتور انجام می شود و اپراتور پس از تشخیص حریق را به آتش نشانی اعلام می کند. از این مسیر زمان کشف حریق به کوتاه ترین شکل ممکن خواهد رسید که از اهمیت بسزایی برخوردار است.

مدیرعامل سامان ارتباطات و فناوری شهرداری تهران با بیان اینکه در فاز اول 50 هزار ساختمان در این طرح مشارکت خواهند داشت، گفت: امیدوارم پس از شش ماه آینده که فرآیند کار عملیاتی خواهد شد شهروندان تهرانی برای استفاده از این طرح مراجعه داشته باشند. همچنین بیمه‌ها نیز اعلام کرده‌اند در صورتی که ساختمان‌ها از این طرح استفاده کنند تخفیف ویژه‌ای را برای آنها لحاظ خواهند کرد.

به گفته فرجود با فعال شدن سیستم اعلامی حریق اپراتور مربوطه ساختمان‌ها نیز به لحاظ ایمنی به صورت آنلاین پایش خواهند شد.

در ادامه همچنین مهدی داوری مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی تهران نیز با اشاره به اعطای اولین پروانه اپراتور هوشمند پایش حریق ساختمان‌های تهران گفت: این اتفاق در کشف حریق بسیار موثر خواهد بود و به هر حال هر چقدر سازمان آتش نشانی در محل حادثه زودتر حاضر شود خسارات و همچنین میزان آسیب‌ها کمتر خواهد شد.

لطف‌الله فروزنده معاون شهردار تهران نیز در این مراسم با اشاره به اینکه مدیریت شهری جدید به دنبال هوشمندسازی شهر است، گفت: یکی از برنامه‌هایی که در این دوره از مدیریت پیگیری خواهد شد همین مسئله است.

وی گفت: بحث هوشمندسازی در سه سطح پیگیری می‌شود که از آن جمله می‌توان به هوشمند شدن فرآیند شهرداری، هوشمندسازی شهر و همچنین آشنایی شهروندان با هوشمندسازی اشاره کرد.

فروزنده با تاکید بر اینکه در حال حاضر اداره کلانشهرها بدون هوشمندسازی میسر نیست گفت: حل مشکلات کشور بدون مشارکت مردم قابل حل نیست و باید به مردم اعتماد کرد همچنین در کشور ما این مسئله ریشه فرهنگی و اعتقادی دارد و انشاءالله بتوانیم از ظرفیت بخش خصوصی در بحث هوشمندسازی شهر استفاده کنیم.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال یک پاسخ

نشانی رایانامه‌ی شما منتشر نخواهد شد.